Sunday, 10 November 2013

come back. Practical. hihihi.

salam alaik dunia. firstly nak cakap, rindu kat blog sebab lama dah tak update. rindu sangat2..muah2.. hahaha.. well, pejam celik pejam celik, dah nak habis diploma dah..kadang rasa tak sabar nak grad.. kadang rasa takut.. haa yg rasa takut tu ada dua sebab.. yang pertama, takut sebab tak tahu macam mana lah life lepas diploma, nak sambung degree.. boleh ke bawak aliran ni?? yang kedua pula, takut rindu. takut bila dah grad nanti, takut rindu kawan, pensyarah.. rindu ayien, tasha, ima.. huhu.. time tu, masing-masing jauh.. kat melaka ada, kat muar ada..huhu..ye tahu, adat lah, bertemu dan berpisah tu.. tapi boleh tak kalau nak ada pertemuan tanpa perpisahan melainkan kematian? tiada yang mustahil bagi Allah..kan? hehe.. eh sudah2 lah huda.... guys, sebenarnya nak cakap pasal practical. perghh..macam bengang pon ada jugak. bukan apa, bengang pon sebab kat tempat practical tu, bapak lah bosan. rasa nyesal teramat sangat sebab amik kat mahkamah. betul2 kena gerak sendiri. betul2 kena berdikari. well, bukan tak boleh, cumanya, macam susah. selalunya, tasha yang akan gerakkan dulu. tapi kalini tiada tasha. eh guys, kat tempat practical ni, first till the third week, aku dan ayien dok kat mahkamah rendah(sesyen) jenayah dan sivil. ada sorang abg ni, nama dia en shazwan. orang kelate. not bad, tapi nampak lah dah tua. katanya belum ada isteri lagi. en shazwan ni la tempat kami tanya macam2. tapi sebenarnya , en shazwan ni, bahagian jenayah, bahagian sivil sepatutnya kami dengan en erman. tapi disebab kan en erman ni agak ensem, aku jadi segan lak nak kerja dengan dia. macam mana-macam mana pon(bak kata pensyarah aku), pernah sekali ni, kami minta dia bagi kamu kerja betul2 yang "mencabar". then dia suruh kami ikut one of his staff to "sita" restoran korean food. kami pon suka lah. kerja luar, sita2, siapa tak suaka kan? cuma nya, kalau kena kejar dengan anjing, kejar nagn parang or apa2 jadi, kami kena tanggung sendiri lah.. tapi peduli apa daripada takde kerja, dok melangok jek kat office, balik2 tengok reman, jamin, reman, perbicaraan, baik lah buat kerja luar. ikut hati, nak datang utk punch card, then keluar tgk movie. ikut hati nak buat gitu je. tapi macam tak baik je. macam takut je. hahaha. lahhhhh.. ingat kan nak masukkan gambar.nak share gambar2 practical, tapi tak boleh nak bluetooth plak. so takde la gambar ye. kita cita sini abis sini je la ye? eh guys, i dah start mengantuk lah.. kita sambung esok je lah ye? hihihi.. sorry..babai guys.. night.. sweet dream.. hehe.. babai. muah muah muah. hahaha

No comments:

Post a Comment