Tuesday, 23 August 2011

saat bahagia n plek pada 23/08

pagi td,,akuwh xbgn sahur (mcm pose),,,,haha,,,,xpe la,,lepas kelas tilawah,,akuwh ingat nk g print kat ict KUIM,,p pendrive xbleh bukak,,da la nk print benda yang penting,,xda surat tu,,xbalek rayer r akuwh citer nyew,,hahaha,,umki,abah,,maap ye,,hihi,,sbnr nye ade klas syariah taw pas tilawah,,tp klas syariah pun di batal kan,,akuwh ingat nk ponteng,,Allah sangat menyayangi akuwh,,hihi,,jd akuwh p print kat serbaneka,,pastu g dpt an tanda tangan timb dekan,,pastu g photostat,,pastu p cari pensyarah yg akuwh xdpt hadir klas mreke,,hihi,,pnt sangat,,urusan akuwh abis tepat kol 12,,hihi,,kol 2 ada kelas,,mmg terbaek r,,pastu ptg g masjid tanah,,g bli mknan kat kfc taw,,pastu g bazaar lak,,nk g bli nasi,,pastu akuwh bli r cempedak,,mg kempunan abis,,tetbe cempedak tuh bleh terlepas dr tangan akuwh,,sedeyh do xdpt mkn cempedak,,huhu,,kowg tawu x,,kawan akuwh un sama,,name ea atiqah,,ea bli air yang rasenye mg ea nk a,,tetbe bley terlepas dari tangan ea,,sedey do,,p kami xkesah,,mgkn bkn rezeki kami,,huhu,,malam ni akuwh nk balik KAMPUNG,,hihi,,bosah dok KUIM jer,,hihi,,,owg yg dok jauh un xbalek ag,,akuwh lak nk blek,,haha,,klakar tol r akuwh ni,,hihi,,excited nk balik,,p sedeyh,,athirah xde mase akuwh nk balik,,huhu,,selamat ary raye tyra,,maaf zahir batin,,kepada kawan2c semua pun taw,,maaf zahir batin,,balik KUIM nanti jgn lupa bawak wet rayer tuk huda

Saturday, 20 August 2011

Sahabat yg dsyngi,,,,

Aku terkejut ngn berita yang aku dengar malam tu,,kadang2 rase nk marah,,kadang2 rase nk menangis,,kadang2 rase kecewa dan kadang2 rase malas nk masuk campur,,Tp disebabkan sahabat,,aku kuatkan ati utk mendegar sepenuhnya dan menerima nya sebagai ujian dalam bulan yang [nh keberkatan,,bulan ramadhan,,


Bismilllahirrahmanirrahim,,
Ya Alllah, bantulah kami dalam mengharungi ujian yang Engkau turunkan pada kami, Sesungguhnya Ya Allah, kami tidak kuat tuk mengharungi nya tanpa bantuan Mu ya Alllah,, Pelihara lah hati2 kami dari terpesong dari didikan agama Mu ya Allah,, ampuni lah dosa2 yang telah,, yang sedang dan yang akan kami lakukan,, Ya Allah,, Tuhan yang maha mengasihani,,bantulah kami dalam menyelesaikan segala perihal ini tanpa sebarang perpecahan antara kami,, dan tanpa tercetus perkara2 yang tidak di ingini,, Ya Allah,, kuatkan lah hati Athirah untuk berdepan dgn Attiqah dan kuatkan lah hati Atiqah untuk mendengar dan menerima nasihat kami,, Ya Allah,, Tuhan yang Maha mengasihani dan Maha berkuasa menentukan segala nya Ya Allah,tabahkan lah hati2 kami dalam menjalani ujian, dugaan, dan cabaran yang Engkau turunkan terhadap kami,, Ya Allah,,, turunkanlah dan berilah taufik dan hidayah Mu pada kami,, Berikan lah kami  petunjuk dalam setiap ujian,, dugaan,, dan cabaran,, yang Engkau turunkan pada kami,, Ya Allah,,perkenankan lah doa2 kami,,, Amin,,

Thursday, 18 August 2011

TiAdA lG bErTuJuH,,

bismillahirrahmanirrahim,,,,,, akuwh adalah akuwh yg begitu n begini,,haha,, sayang kat semua rakan yang ada,, bersyukur dengan ketentuan illahi yang banyak menguji dengan ujian dari illlahi,,hihi,, kepada rakan2 yang ada, bersyukur dengan apa yg ada,,,,eh2,,ape yg akuwh merepek ni,, xde,pasni,,akuwh juz wat hal akuwh sendiri jew,, susah nak jaga aty semua kawan2,, bia la sayang mereka dari jauh,,nasihat jew yang mampu akuwh wat demi kawan2 yang tersayang,,dan di iringi doa,, akuwh jalan g kelas,, rehat,, balek rumsis dengan sape2 yang akuwh nak r,,huhu,,akuwh xnk lex diri akuwh di tengah2 tuk disakiti,,sayang korang sangat2,,akuwh xnak gado dengan tasha,ima,ika,yaya,aza or tyra,,taw2,,u allz doakan yer,,hihi,, Allah menguji hambanya kerana sayang hamba2nya,,hihi,, Allah tawu had kemampuan hambanya untuk menghadapi ujian Nya,,Ya Allah jika mereka yang Engkau takdir kan menjadi sahabat akuwh, kau kekal kan lah persahabatan kami,, jadi kan lah kami di kalangan hamba2 kepujian dan bukan hamba2 ujian,,Ya Allah yang maha memahami dan yang maha menyayangi,, perkenankan lah doa aku..amin,
°˚˚ﷲ♥♥Ya Allah..
Titipkan ketenangan buat dia yang sedang keresahan..
Ya Allah,kembalikan keceriaan buat dia yang kedukaan..
Ya Allah,gantikan tangisan dia dengan senyuman..
Ya Allah,jika ini ujian maka berikan dia kekuatan..
Sahabatku ketahuilah,tiada yang lebih mengerti perasaanmu,melainkah Allah.
Tiada yang lebih dekat kepadamu,melainkan Allah.
Maka mintalah & adukan segalanya dalam sujudmu kepada-Nya°˚˚ﷲ♥♥❤
Sahabat yg dicintai-Nya,"Tak perlu banyak kata untuk membuktikan bahwa kita perduli pada segala sesuatunya, karena terkadang ''diam'' pun adalah cara 'terbaik' untuk menunjukkan bahwa kita perduli pada segala sesuatu itu. Kemampuan terbaik kita adalah cara berpikir kita, jangan katakan sulit, bila tidak dikerjakan dengan sepenuh hati".~:)

Tuesday, 16 August 2011

aLg,,,

kekadang,,rase rindu sangat kat alg,, dulu,mase rapat ngn alg,,biler ade masalah,,citer at alg,,alg do sumthing yg wat akuwh keetawa,,kekadang alg back up akuwh,,rindu alg,, care alg wat akuwh ketawa,, alg baek sangat dgn akuwh,,dulu,mase majuk ngn umi,,kne mara ngn abah,,alg selalu jd mangsa,,tempat akuwh luahkan pe yg akuwh xpuas aty,, kekadang alg pai kne pukul,,hihi,, sorie alg,,tp sekarang,,akuwh da xrapat da dgn alg,,alg sambung blaja at uitm  segamat dalam kos perakaunan,,akuwh lak kat kuim amik kos undang2,, jd keakraban dgn alg da xsame,,ble ade masalah,,alg da xde tuk huda cite,,tp xpe,,masih berhubung lagi,, cume rindu la mase dulu2,,kowh nk tawu cite ark??mase at sekolah menengah,,akuwh rapat ngn alg n aina aw,,akuwh kawan ngn senior2 je,, satu ari,,kami bertiga menggila aw,,nk tawu pe kami wat??aina dukung akuwh at belakang ea,,haha,, macam bebudak an,,p mase tuuh,, berat badan akuwh kurang ar dr sekarang...huh??ape??sekarang brt bdn akuwh bp???amboi2,,,, sibuk je nk tawu,,ade la,,,,hihi,,,,segan la nk bgtwu,,huhu,,pastu an,,aritu aina ajak ar akuwh ngn alg kua g parade aw,, rindu ,,,,,, akuwh ngn alg da xrpt,, jd mse kua tu,,sayu je aty akuwh,, mase g mkn at ayam penyet tuh,, mknan ea xsdp aw,,akuwh xde r abes an,,hihiihi,,,,mmbazir an akuwh ne,,, bile time aina nk anta alg tu,, alg cm laen je slm akuwh,,cm akuwh ade wat slh,, sedih sgt,, jd kowg ble berkawan tu..jgn terlalu rapat cuz janji Allah..tiap pertemuan pasti ada perpisahan,, dan pepisahan tu tidak semestinyer mati je,, sakit sangat taw biler rakan yang rapat sgt ngn kiter,,ble da xrapat,, ase laen aw ble jumpe,,sakit sgt ase nyew....huhu.....

dA bEsT sEnIoR iN KuIm.!!!

ada ramai senior at cni yg mmg best r..kak yana,,kak cha,,kak ecah,,kak farah,,kak ain,,kak wanis,,kak sue,,kelakar r kakak2 ne,,kak yana baek aw,,ea ada sifat keibuan,,haha,,ske sgt ble ade prob,,cter at die,,dye byk bg nasihat,,huhu,,kak cha plak,,ea best aw!!happy go lucky p ble ea ngh akit pale,,huda pon jd tensn..huhu,,kak ecah ne an sronok aw,,ble ea layan an,,mg menggila r,,tangan kak ecah gatai!!!haha..omg!!akuwh da dinodai,,,,,hahaha.....kak farah an,,cumil o,,,mke ea cm cine,,cam kezen akuwh name ea wani,,p kak farah ne asyk tdoq je,,,haha,,,kak ain bek sgt2,,mse akuwh gado ngn kwn2,,cter at kak ain,,ea ajak maen chess,,ea ade bg semangat mse tgh down sgt2,,p akuwh wat kak ain mara akuwh..huhu..p skrg ok da..hihi..rndu nk maen chess ngn kak ain.!!!!!!!!!huhu...nk nanges..huhu..kak ain cam alg,,rndu alg,,kak wanis kelakar,,ske sgt ble ea gelak,,ea wat owg gelak skali ngn ea..hihi..Sayang kakak2 senior!!!!!!!hihii

bErBuKa DiKuIm,,,,,,,,

mggu ne mggu saving,,hihi,,kiteowg mamam sardin n masak je,,xbli un,,bkn pe,,cuz da byk kua wet sblm2 ne,,huhu,,pening ple r,,bosan nyer at cni,,xtwu nk wat pe,,nk tgk buku cam da xmampu,,,,,,hahaha,,,,,,,pe boleh buat,,da nasib badan,,hahaha,,arini pnt p best r,,td kelas elp,,g tgk movie..cite nanny,,hahha,,kowg ade???xde....hahaha... akuwh pnt sgt r arini,, cube bg idea,,nk wat pe,,huhuhu,, pnng cm nk pitam un ader...huhu..rindu kwn2 lame r..huhu..

Saturday, 13 August 2011

KisAh BaJu RaYeR....

Ari jumaat akuwh balek subang jaya ngn yana n tyra,,ieka n tasha tlg antakan,,gurauan akuwh wat yana terase,, mgkn btl kate mereka,, xsume kawan boleh wat gurau,, xsme bnda blh di guraukan,,tp teman2,, maafkan saya,, saya xde niat tuk sakiti ati kalian suma,,hihi,,ne nk cte,, first time berbuka atas bas,,hihi,,ngn tyra n yana,, segan sbnrnye berbuka atas bas,,huhu,, balek2 je,, terus melantak nasi,, pastuwh, esok malam akuwh p masjid india p beli baju rayer,, balek umah kol 4,, hihi,, tp best la,, agak memuaskan,, p baju ea mahai2 r,,,huhu,, balek uh nk cr sate,,p xjumpe2 jd akuwh decide nak mc d,, p r bli mc d ngn kakak akuwh,, n arini ari ahad,,tiime to ga back to KUIM,, terase malas lak nk balek sana,, bukan pe,, cam da xde mood nk study sana,, p sebab nk kejar cite2 as a Great Lawyer,, akuwh teruskan,, byk sgt masalah yg menimpa akuwh at KUIM,, p umi cakap,,if ada problem,, jgan sesekali lari,, tp kejar masalah n ujian n dugaan tu dan leraikan satu persatu,, kalau tidak,, masalah,ujian,dugaan n cabaran tuh akan tetap mengganggu kite,, jadi umi,terima kasih,, saya akan lakukan nya selagi terdaya,,

Wednesday, 10 August 2011

kEtEnAnGaN kEmBaLi,, uKhWaH tErJaLiN,,

Bila kah lagi,, kita semua satu hati,, Bila kah lagi keamanan kan dikecapi,, Bila kah lagi,, islam kan di julang tinggi,, Bangun lah wahai ummah,, kita satu hati,, marilah,, bersama bersatu berjihad,, menentang kezaliman,, oh insan sedarlah,, pembalasan Tuhan pasti akan datang,, Jangan takut,, jangan takut berjuang lah untuk keamanan......Harini agak terasa happy kerana ukhwah saya bersama mumuk cumil da hampir pulih,,, doakan sikap negatif saya tuh tidak berulang kembali hingga mengakibatkan luka di aty kawan2 saya taw..jujur saya ase sayang cgt at ukhwah ne..malam ne nk wat perjumpaan at cafe bersama kengkawan b8,,ehem2,, ag sowg tuh nama ea amir,, nk selesaikan perselisihan paham ne jew..huhu...kowg doakan aty akuwh tak xskiti ngn ase aib taw..huhu..kowg,,huda takut la nk  jumpa at cafe..bismillahirrahmanirrahim..hihi,.

Tuesday, 9 August 2011

SaLaM sEjAhTeRa

hYe gUyZ,, ArItU KaN SaYa cAkAp AdA qUiZ ArAb??bLe sAYa sAmPaI kElaS,, UsTaZ cKp XjD,,wAT aRi RaBu..hUhU..pnt la dok tulis huruf besr kecik ne..tulisan biase je la..hhihi..camni citer nye,, ustaz ckp ada siswi call ustaz  n mnx tangguhkan quiz cuz ea xpat datang..jadi masa tu ustaz tgh pnt,,xsdr, ustaz men ckp je ok2..hahaha..amik kau...melampau.......hahaha...tapi sebenarnye akuwh un xsewdia ag..hihi..alhamdulillah Allah maha mengetahui segala yang tersurat lagi yang tersirat..hihihi..hye guuyz,,umm cmne u allz nk hadapi idup u allz if u allz ase down sgt2,,parents jauh,,fwen pon sme salah paham,, ibarat mg kosong ar idop an??so..nk twu ble itu berlaku pd dri u allz pe yg u allz wat tuk idop berlakun cm xda pape..sakit kan??akuwh ase cm nk nanges je ne....sakit teramat sangat..pedih jgn cakap la.. ase cm idup ne xde sapa2..ada bf unn cm xdew.. bout duit un blh pai xkol2 pai skrg.. ''pandai''' pnye laki.!!hemmm....tensen sgt2 an????sadakallahul azim....

kepada sahabat2 yang saya sayangi..

Bismillahirrahmanirrahim,, saya sangat2 tersentap malam tadi bila kawan saya menghina saya n sebenarnya penghinaan tu adalah melibatkan keluarga.. pernah ke dia berfikir sebelum dia cakap sesuatu,, tolong la,, saya xpnh nk meremehkan perkara yang saya rase sakit tuk saya telan, tambah pulak pe yg dia ckp tu, saya x lakukan,, sedikit kecik aty..but its okay kowt,, bcuz saya tabah.!saya mesti tabah.!kepada tyra,, maafkan saya terhadap segala perlakuan saya pada tyra selama ni,, sumpah mmg saya xsedar,,tp mlm td biler tyra citer semuanya baru saya sedar n akui semua tu salah saya semata2..maafkan saya..tp saya kurang setuju bila ia nya terlerai depan rakan2 yang lain,, sy terasa agak di aib kan,, saya nk sangat terus berkawan n akrab dgn tyra,, tp sy xkn n xblh salahkan tyra if tyra jauh kn dri dr berkawan ngn sy pas ne..terima kasih kepada rakan2 atas kesabaran korang dalam bersahabat dengan saya selama ne n kesabaran korang melayan karenah saya..to aza,, thanx cuz byk beri kate2 semangat pada diri saya,, sayang aza sgt2!aza,, maafkan saya atas kekhilafan saya ok.!kepada hidayah,, saya xkan salahkan kamu atas luahan kamu malam td..cuz same goes to me before this,, sy knl tyra dulu mse mhs,, ble sy knl kan tyra at kwn len, kami cm x rpt,, jln g klas xsama2 sgt,,tp itu hak peribadi dia la kn,,n now i'm okay bout that,, kepada tasha,, saya sayang kamu,, saya akui banyak kate2 sy menyakiti ati kamu,tp jujur,biler saya plukan teman,mmg kamu yang ada,,mmg kamu yg bsama sy,,saya hargai itu tasha,, saya mohon sejuta keampunan dari kamu atas kesilapan saya,, kepada halimah,, saya tawu dalam diam2 kamu pon banyak terasa dgn saya,, saya minx maaf sgt2 pada ima,, tp bout beras tu,, saya ase saya cakap bek2 tp saya xtwu plak mgknn cara saya salah kot pai wat ima terase..maaf kan saya ye..saya sayang kawan2 saya..doa saya mudah-mudahan ukhwah ini kembali bersatu..bukan berenam tapi bertujuh..even kadang2 saya da give up..akhir kata,,maaf dipinta,,mudahan ukhwah ini kekal selamanya,,wassalam,,

Sunday, 7 August 2011

SaLaM rAmAdHaN......

arinie engat nk berbuka ala kadar jew..nk tebus perbelanjaan yEsTeRdAy yang agak melampaui batas,, huhu,, tapi nk mam pe eyh?? bli at bazaar je r citer nye..huhu.. plus arinie adew kuiz bahasa arab lak..agak memenigkan n menyeramkan..kowg,doakan i ok.!!huhuh... t i bgtwu camne,, susah or x..hahha..BuKaN PeW,, XpNh pOn StUdY ArAb p,, bLe Da aMiK CoUrSe nIeYh,, kNe r BlAjA BhAsA aRaB,, HuHuHu..p XpEw,kwN I CaKaP,, bElIeVe uR SeLf dEaR.!! HaHa.. Ye mAkCiK, dOaKaN lAh OwG YeR..

MaKaNaN sEaFoOd !!!!

7 aUgUsT 2011,, aRiNi aKuWh NgAn tYra, IeKa, YaYa n AmIr bUkA PoSe aT ReStOrAn IkAn bAkAr pAdAnG kEmUnTiNg,, UrMmM..... bOlEh taHaN r sDAp mKaNaN Ea,, KaMi MaKaN iKaN sIaKaP MaSaK TiGa rAsE,, tEluR bUnGkUs,, SaYuR kAnGkUnG bElAcAn,, sOtOnG tEpUnG GoReNg,, SuP AyAm,, nGn AiR fReSh OrEn,, TwU ArK KaMi kNe bAyAq bPeR???? huHuHUhuHUhu.... TeKa r..... hIhIhIhi,, dAl;Am Rm 100 lEbIh GaK tAw... TerKeZuT KaMi aWw!!! HaHaHa... TaPi mEmAnG bEsT R,, dApAt MaKaN SeAfOoD nGaN kEnGkAwAn,, hAhA,, AlMaKlUm LaH, SeJuJuRnyA akUwH xPeNaH uN dOk JaUh NgN FaMiLy aPeTaH Ag Nk BeBuKa SEAFOOD nGn KeNgKaWaN,,, BeSt giLeR R!!!! ThAnX To aTiQaH, YaYa, NgN tYrA tAw!!HiHiHi.. sAyAnG u aLlZ..

Saturday, 6 August 2011

sEbAgAi PeNgEnAlAn

NaMa DiBeRi Is nUr hUdA SyUkRiAh mOhD HaLiM.. DiLaHiRkAn Pd 27 MeI 1993 Di bAnDAr sUnWaY, PaDa jAm Bp eYh?? NtAh..HaRi Pe eyh?? xTaWu LaK.. KaHkAhKaH.. SkAdAr GuRaUaN BeRkAsIh.. MeNgHaBiSkAn UsIa 5 HiNgGa 6 tAhUn Di TaDiKa kEmAs SuRiA tAmAn DaTo HoRmAt,, tHeN I lAnJuT aN BlAjA aT sEkOLaH ReNDaH bAnDaR SuNwAy WhEn i aM At 7 yEaRs OlD TiLl 12 OnLy,, bEst wO SeKoLaH tUh.. AfTeR ThAt,, i CoNtInUeD StUdY At sEkOlAh MeNeNgAh kEbAnGsAaN bAnDaR sUnWaY FrOm 13 tIlL 14 oNlY cUz aFtER ThAt i pInDaH SeKoLaH MeNeNgAh kEbAnGsAaN sS17 SuBaNg jAyA ,,ThAt sChOoL nOt bAd r... bUt sInCerElY,, SuMtIMe i rEGrEt pInDaH aT tHaT ScHoOl LarH,, NoT bCuZ Of tHaT ScHoOl bUt BcUz oF SeTeNgAh sTudEnT At ThAt sChOoL VeRy sOcIaL N muLuT cKp lEpAs JeK!!!HUhUhU..KeKaDaNg BaPaK R TeNsyEn aW!!! HmMmM... N nOw i'M At kUiM StUdY DiPlOmA Of uNdAnG-uNdAnG SyArIaH..BaRu 1mOnTh n 24 DaYs... hUhU.. MiD TeRm 4 sUbJeCt PeNgAjIaN mAlAySia dA DeKaT sOo i'm ReAlLy hOpE I CaN Do dA BeSt !! So, hErE I NeEd DoA DaRi u AlLz OkAy! PrAy FoR Me tHeN I'Ll pRaY fOr U AlLz tOo..   NaMe AbAh sAyA MoHd hAlIm OmAr tp, nAmA uMi sAyA sItI ZaWiYaH SaRiF.. JaDi,,BiLa cInTa mEreKa DiSaTuKaN,, LaHiRlAh sAyA..Allahuakbar! InDaHnYa dUnIa tIkA AwaL MeLiHaT dUnIA..WaSSaLAm....

HaPpY dAy !!

Today is 6 august,, kami berlima,, Athirah, aza, yarya, ieka ngn akuwh p tdoq umah nnek ieka..terasa sesangat best la..dpt gak akuwh ase suasana kg..udara segar,, dkt ngn laut lak uhhh..biler borak ngn nnek ieka,,teringat n terase windu sesangat at arwah nnek akuwh..mase ea ada,,akuwh ekut jew ea p mana..p masjid,akuwh yg jadi body guard ea.. nnek,rindu nye at nnek..hhu..to ieka,, thanx a lot.. to allz of my fwend,, hargai lah mereka yang ada d depan mata kiter selagi mampu tuk kita hargai..to my dad n my mum,, akuwh sayang n rindu banget seyh sama kalian... rindu banget d marahi kalian.. to all of my sibling,, rindu bha sama kalian,, kalian pasti rindu nk makan penampar ceq kan..hahaha..apa pon x blh..haha

BuAt TeMaN2 gUe Di KuIm....

Buat athirah, azalina, halimah, atiqah, yarya, tasha..akuwh ingin banget mngucapkan terima kasih sama kamoo semua kerna penuh ksabaran dalam persahabatan kita dan penuh ksabaran mlayan karenah akuwh..sayang banget seyh akuwh sama kamoo sume..buat teman2.. biarlah persahabatan kita yang mulai terrjalin di K_ _ M adalah lillahi Taala, saling menghormati even kekadang gurauan akuwh menyakiti kamoo sume, senantiasa la kita menasihati yer.. apa yang penting???? ha??kerjasama?? eh2,,bukan tu jer..yg penting,, NO HEART FEELING LAH SAYANGSSS.....hihi..